En Popüler Sanal Para Birimleri

'Sanal Para' birimleri gün geçtikçe değerleniyor hatta alışverişlerde bile kullanılıyorlar. Bu tür sanal para birimleri türk yapımı btcturk, paribu  tarzı uygulamalardan dilediğiniz zaman alabilirsiniz ve kazanç elde edebilirsiniz.

Bitcoin(BTC)

Bitcoin günümüzde yatırım aracı olarak kullanılan en popüler sanal para birimidir. Yatırım aracının yanında Hackerlarında alışverişte kullandığı sanal paradır, bunun sebebiyse Bitcoin'in takip edilememesi.

Ethereum(ETH)

Ethereum ise bitcoin gibi yatırım aracı olarak kullabilsede bitcoin kadar çok tutmuş değildir.


Litecoin(LTC)

Diğer sanal para birimleri gibi herhangi merkezi bir otoriteye göre yönetilmez ve Litecoin'in diğer özelliğiyse bitcoine göre daha ucuz olmasıdır.

Tether(USDT)

Tether reel para destekli bir sanal para birimidir, dolara bağlıdır. Tether ilk kurulduğunda adı ReelCoin'di.


Steller(XLM)
Stellar; bankalar, ödeme sistemleri ve bireyler arasında düşük ücretli transferler yapılmasına olanak tanıyan Blockchain tabanlı bir dağıtık defter ağıdır.


Ripple(XRP)

Ripple şu anda kripto para değerleri arasında Bitcoin ve Ethereum’dan sonra üçüncü en çok piyasa değeri olan kripto pardır. Kurumsal bir merkeze sahip olması Ripple kripto para değerinin, ödeme sistemleri sağlayıcısı şirketlerin ve bankaların tercih ettiği bir kripto para ve transfer sistemi olmasını sağlamıştır.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.