Alarm Nedir? İcat Edilmeden Önce İnsanlar Nasıl Uyanıyordu?

Alarm Nedir? Alarm icat edilmeden önce nasıl uyandırılırdı insanlar?

Alarm Nedir?

Alarm, belirli bir zamanda uyarı vermesi için tasarlanmış saatlere verilen genel addır. Bu saatlerin çoğu, insanları uykularından uyandırmak için çalar saat niteliğinde olup; bazen hatırlatma amacı ile kullanılabilmektedirler. Birçok alarm seslidir, ancak zor uyananlar için gürültü yapan, ışıklı veya titreşimli alarm çeşitleri de mevcuttur.

Levi Hutchins, Çalar saati kim icat editt?

Alarm Kim, Ne Zaman İcat Etmiştir? 

1787'de Levi Hutchins modern anlamda bilinen ilk çalar saati icat etmiştir.


Alarm Olmadan İnsanlar Nasıl Uyanırdı?

Alarm veya çalar saatin olmadığı dönemlerde yaşayan insanların birçoğu erken yatarak, uyanmak için günışığından faydalanmışlardır. Günışığı haricinde en yaygın kullanılan yöntem ise mumlar aracılığı ile olmuştur. Kendilerini uyandıracak bir başka kişiyi çalıştıracak kadar zengin olmayan insanlar, muma çaktıkları çivinin mumun erimesinin ardından düşmesi ile çıkan ses aracılığı ile uyanmışlardır.

Uyandırma Servisi Nedir?

Uyandırma servisi, alarm icat edilmeden önce zenginler tarafından uyandırmak için birilerini çalıştırmaktır, bu kişi sizi istediğiniz saate fiziksel olarak dürterek kaldırıyordu. Bu servis hala bazı telekomünikasyon firmaları tarafından yapılmaktadır fakat ihtiyaç duyulmadığından günümüzde pek kullanılmamaktadır. Eğer herhangi bir telekomünikasyon firmasından sizi belli bir saatte kaldırmasını isterseniz, o telekomünikasyon firması sizi uyanana kadar arıyor yani anlayacağınız eğer telefonunuz kapalıysa vay halinize :D

Alarm Nasıl Çalışır?

 Analog çalar saatler, genellikle pillerin sağladığı enerji ile kendi içlerinde bulunan dişlileri aracılığı ile çalışır. Cep telefonlarında ve bilgisayarlarda bulunan çalar saatler ise yazılımları aracılığı ile çalışır.

Bilgisayarda Alarm Kurulabilir Mi?

Bilgisayarlarda alarm kurulabilir, ancak birçok işletim sisteminde alarm varsayılan uygulamalar arasında alarm veya kronometre gibi her telefonda bulunan uygulamalar yer almamaktadır. Bilgisayardan alarm kurmak için online olarak buraya tıklayabilirsiniz.

Alarm Nasıl Kurulur? 

Windows 10 kullanıcıları başlangıç ve uygulama listesinde yer alan “Alarmlar ve Saat” uygulaması aracılığı ile alarm kurabilir. Mac kullanıcıları uygulama mağazalarında yer alan uygulamaları tercih edebilir. Herhangi bir program yüklemek istemeyen kullanıcılar daha kolay bir yöntem olan online alarm kurabilirler.

Online Alarm Nasıl Kurulur? 

Online Alarm Kur aracılığı ile alarm kuracaksanız, alarm ne zaman çalsın kısmından alarmın çalacağı saati seçtikten sonra, alarm sesini seçip ardından alarm kur butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.