Ağaç Dikmek Çözüm Değil

Ağaç dikimi işine girmek, doğa dostu hippi idealizminizi sarsabilir
Çok sayıda makale ağaç dikmenin küresel ısınmanın önüne geçebileceğini belirtmekte. Ağaç dikmek küresel ısınma açısında çok önemli bir etkendir, fakat küresel ısınmanın önüne geçebilecek bir etken değildir. Dünyanın en büyük markaları bile ağaç dikme kampanyaları başlattılar. 

Ağaç dikimi doğru yerde olmalıdır çarpık bir düzenle dikilen ağaçlar kısa sürede haklı olarak kesilecektir. Örneğin, ağaç dikimi genellikle çiçek ve hayvan çeşitliliğini arttırırken, tarihi otlaklarda ve ovalarda ağaç dikmek doğal ekosistemlere ve türlere zarar verebilir. Dahası, Çin'in merkezindeki yarı kurak Loess Platosu'nda büyük ölçekli ağaç dikimi, nehir akışını azalttı ve buna karşılık olarak hızla büyüyen ağaçlardan alınan büyük miktarda su yüzünden insan faaliyetleri için mevcut su miktarını azalttı.

Gezegendeki toplam ağaç sayısını arttırmadan önce, dünyanın birçok bölgesinde mevcut orman temizleme ve orman bozulmasının hızlı oranını azaltmak olmalıdır. Dahası, artan kuraklık ve iklim değişikliğinden kaynaklanan sıcaklıkların, yangın ve böcek salgınlarını içeren geri besleme döngüleri yoluyla doğrudan veya dolaylı olarak önemli ölçüde ağaç ölümüne yol açabileceği göz önüne alındığında, gelecekte ne kadar karbon ağacının sekestre edileceğine dair çok fazla belirsizlik bulunmaktadır. Yani önemli olan ağaç dikmek değil ağacı doğruca dikebilmek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.